Vi behöver nya ledamöter i styrelsen!

Som bostadsrättsinnehavare i Brf Avenboken äger du en andel i vår förening. För de allra flesta av oss är det en stor ekonomisk investering, ofta den största man gjort i livet. Det är också en investering i boendemiljö och trivsel. Hur din investering och de pengar du satsat utvecklas är helt beroende av hur föreningens styrelse sköter förvaltningen. Det finns inget bättre sätt att vara med och påverka än att engagera sig i styrelsen. 

Hur jobbar styrelsen?

Styrelsen har genom åren bestått av tre till fem ledamöter samt några suppleanter. Styrelsemöten hålls ungefär en gång i månaden och då avhandlas alla aktuella ärenden som har med föreningens ekonomiska förvaltning och fastighetens skötsel att göra. Det mesta av ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning som fastighetsskötsel, städning m m är utlagt på entreprenad. Det är dock styrelsens ansvar att ständigt följa upp och se till att entreprenörerna gör det jobb som överenskommits. Styrelsemötena brukar ta 1,5 - 2 timmar per tillfälle beroende på mängden ärenden.

Ansvarsområden inom styrelsen fördelas mellan ledamöterna allt efter kompetens och intresse. De centrala ansvarsområdena är givetvis föreningens ekonomi och fastighetsskötsel, men också information, IT, hemsida, säkerhet etc. För arbetet i styrelsen utgår arvode som vi ständigt försöker anpassa så gott det går till den tid styrelsen faktiskt lägger på möten och sådant som behöver göras utöver själva mötesdeltagandet. 

Kom med i en trivsam och aktiv styrelse

Trivseln i styrelsen är god och samarbetet mellan ledamöterna fungerar utomordentligt bra. Tyvärr har en suppleant nyligen flyttat från föreningen och en annan har avsagt sig omval. Vi är därför i behov minst två, gärna tre, nya ledamöter eller suppleanter. Vi söker därför dig som känner att du vill vara med och påverka och bidra till att göra vår förening ännu bättre. Just nu är vi i särskilt behov av någon som är intresserad av fastigheten och hur den sköts. Det är viktigt att ha sådan kompetens i styrelsen så att vi kan ställa högre krav på de entreprenörer vi anlitar för att underhålla och reparera.  

Hör av dig till valberedningen:

Dag Lindström, dag.lindstrom@ownit.nu

Anette Nicolson, nicolson@fullerstaror.se